Co nabízíme

Světelná zařízení od společnosti Sensortech Inc., které nabízíme reflektují nejnovější poznatky v oblasti terapie barevným světlem.

Díky vývoji ve vědě a technice bylo možné tyto velmi komplexní zařízení původně určené pouze pro profesionály zprostředkovat široké veřejnosti a to v uživatelsky velmi jednoduché, přívětivé a hravé formě, jako třeba zařízení Sensolight.

Jádrem všech zařízení je patentovaná technologie světelné modulace, kterou společnost Sensortech Inc. vyvíjí již více než 30 let.

Vlastnosti

Zařízení se mohou používat*

k navození stavu pohody, klidu a uvolnění

k meditaci a introspekci

pro povzbuzení nálady a tvořivosti

ke snížení deprese a vyhoření, sezónní afektivní poruchy (SAD), chronické únavy

ke zmírnění úzkosti, stresu, duševního napětí a nespavosti

ke zmírnění posttraumatické stresové poruchy (PTSD), chronické bolesti, fibromyalgie

nebo k prostému vychutnání nádherné plejády čirých barev a jejich proměn v neustálém flow

ZAŘÍZENÍ VYTVÁŘÍ PŘÍJEMNOU A HARMONICKOU ATMOSFÉRU

* dle typu zařízení a zvoleného režimu, k dispozici klinická studie modulace světla, produkty NEJSOU zdravotnickými pomůckami

Více o přínosech

Pro koho jsou určené

Světelná zařízení pro terapie barevným světlem, která nabízíme jsou určeny jak pro běžné uživatele a domácnosti (Sensolight), tak i pro profesionály a místa jako čekárny, lékařské ordinace, jógová studia, masážní prostory, lázně, taneční a hudební sály nebo letištní haly (SensoSphere). Zařízení fungují i bez nutnosti aktivního soustředění se na zařízení, tudíž jsou vhodná téměř pro jakoukoliv situaci i umístění v prostoru. Můžete si zvolit některý z režimů nálady a nechat ho na sebe působit, klidně celý den.

koupit porovnat varianty

Vylaďte si svojí náladu. Nalaďte se SVĚTLEM.

Můžete si vybrat hned z několika barevných režimů, z nichž každý využívá kombinaci barev, modulačních frekvencí a světelných rytmů speciálně optimalizovaných pro navození požadované nálady.

Hrajte si. Experimentujte

SensoLight má zabudovaný akcelerometr, který nepředvídatelným způsobem mění světelné vzory, kdykoli s ním pohnete, nakloníte ho nebo s ním zatřesete.

Sensosphere umí naslouchat zvukům z okolí, snímat pohyby okolo a za každých okolností je neustále dobře naladěný!

ZKOUMEJTE DÁLE

Nechte se pohladit a rozmazlit čistým světlem

Zařízení byli speciálně zkonstruovány s exkluzivní, vysoce přesnou analogovou řídicí LED elektronikou, takže jejich uklidňující osvětlení generuje čisté harmonické světlo vhodné pro navození určité nálady (viz. barevné režimy) a nevytváří žádný světelný “šum” – na rozdíl od většiny běžných průmyslových LED zařízení.

OVLÁDEJTE PŘES MOBIL

Kromě ručního ovládání si můžete zvolit rozšířené ovládání pomocí Bluetooth. Nainstalujte si aplikaci IOS nebo Android a ovládejte přes mobil.

Chci získat applikaci

SensoSphere, kterou jsem používal zejména jako podporu v období velké psychické a fyzické únavy, je nyní součástí mého života. Je to víc než předmět. Je to přítomnost sama o sobě, která mě provází každý den. Její jemná energie se šíří po místnostech domu. Její přítomnost uklidňuje, podporuje a přináší klid. Za doprovodu hudby nabízí pozvání na skutečnou cestu do nitra. 

Atma / Quebéc

O Vánocích jsme byli všichni u mé matky. Moji bratři, švagrová a děti. Atmosféra se SensoSphere byla vřelá a klidná. Chtěla bych říct, že všichni působili, jako by byli v sobě a v klidu. Bylo to jako okouzlení, aniž bychom to kdy očekávali. Přišlo to náhle a zevnitř.

Edwige Ch. / Francie

Podle mého názoru je SensoSphere neuvěřitelný vynález. Zcela odlišný od všech ostatních na trhu, protože velmi harmonicky spolupracuje s okolním prostředím. Její nádherný zenový design (impozantní bílá koule na černé čtvercové základně) je sám o sobě dekorativním prvkem, i když je vypnutá. Intuitivní způsob, jakým se ovládá – přiblížením rukou ke kouli nebo skutečným dotykem bez jakéhokoli jiného zjevného ovládání je jako kouzlo! Tvůrčí atmosféra mi pomáhá začít, když chci soustředěněji psát nebo meditovat. Jsem velmi rád, že mám tuto SensoSphere ve svém vlastnictví, která mě provází během mnoha okamžiků mého života a přidává k němu své úžasné barvy v neustále se měnících vzorcích.

M.P. / Switzerland

Protože mám před sebou Sensolight, zatímco pracuji několik hodin u počítače, necítím se na konci dne vyhořelý. Nyní mám pocit, že mám pro práci více času a energii pro sebe.

S. Razo / Praha

Když poskytuji masáže, SensoSphere přináší hlubokou atmosféru klidu a míru nejen mně, ale i přijímající osobě. Světlo a barvy, které vyzařuje velmi napomáhají relaxaci. Doporučuji ji všem terapeutům.

Daniel P. / Quebéc

SensoSphere používám při své terapii jako léčivý zdroj barev pro své klienty, ale také jako svou podporu, když s nimi pracuji. Světlo SensoSphere je jemné a čisté. Barvy se prolínají jedna do druhé stále jemněji, ale s takovou hloubkou a živostí, že moje energie dosahuje maximálního výkonu. MILUJEME také interakci Senso s hudbou! Světlo obohacuje náš život s rodinou a přáteli, zejména když trávíme mnoho večerů v interakci s kouzelným světlem SensoSphere, které ladí s okolní hudbou. Je to velmi uvolňující, téměř meditativní zážitek.

Theresa S. / UK

Často kladené dotazy

Zařízení působí na frekvenčně-rezonační úrovni skrze jemné pulzace a barevné proměny. Působí primárně na ANS (Autonomní nervový systém), který harmonizují. Dle potřeby lze zvolit různé programy - energizující, balanční, večerní nebo noční a spousta dalších režimů a nálad, které si můžete libovolně nastavit. Viz. sekce manuálů.

SensoSphere je oproti Sensolight mnohem větší zařízení. Například SensoSphere Classic+ dokáže osvítit místnost o velikosti 25-30m2. Kdežto Sensolight má dosah pouze 2m2. Velikost glóbu u Sensolight je 12cm, kdežto u SensoSphere Classic+ je to 30cm. Obecně SensoSphere Classic+ nebo Professional slouží k využití ve větších prostorech a pro větší počet lidí. Je tak oblíbeným nástrojem terapeutů nebo se hodí do čekáren, hal, jógových studií atd. Sensolight je určen primárně pro osobní použití a umístění do blízkosti osoby, která Sensolight používá.

Podívejte se na jejich detailní porovnání ZDE.

Práce se zařízeními typu Sensolight nebo SensoSphere je velmi intuitivní a uživatelsky velmi přívětivá. Jak se zařízení používá je popsáno v sekci manuálů a tipů k používání (Sensolight, Sensosphere). Potřebujete-li například relaxovat, zvolte Relaxační režim. Pokud potřebujete naopak dodat energii například po ránu zvolte Energizující režim. V případě, že chcete pracovat s jednotlivými barvami a prozkoumávat, jak na vás působí, zvolte Monochromatický režim. 

To je velmi individuální a záleží na Vašich potřebách. Zařízení můžete nechat na sebe působit libovolně dlouho, ať už celý den nebo třeba jen pár minut. Nechte zařízení působit tak dlouho, jak je Vám to příjemné.

Sensosphere Classic+ a Sensosphere Professional potřebují být zapojené kabelem v zásuvce. Sensolight stačí dostatečně nabít a pak je přenosný. Například nočním režimu vydrží až dva dny na jedno nabití.

Můžete i nemusíte. Zařízení jsou navržená tak, aby si sami přitáhla Vaší pozornost. Díky neustále proměně barev v "organickém flow" je pozorování nekonečně fascinující a nikdy neomrzí. Díky tomu může neustále zprostředkovávat terapeutické benefity jako je relaxace, uvolnění nebo naopak třeba povzbuzení, tvořivost atd.

Snižte jas světla nebo intenzitu pulzací na takovou úroveň, aby Vám to bylo příjemné. Když to pak budete cítit, můžete kdykoliv jas nebo pulzace zvýšit.

Můžete se zařízením pracovat tak, že přepnete do monochromatického režimu a snížíte jas této barvy na úroveň, která pro Vás je akceptovatelná a příjemná. Postupně můžete intenzitu jasu zvyšovat a na danou barvu si tak postupně zvykat. Tímto způsobem pracujete s barvou terapeuticky. Nebo zvolíte režim nálady, který má tuto barvu utlumenou a vyzařuje ji pouze v malých dávkách.

Ano. Ne jenom, že lze nastavit probuzení v určitý čas pomocí nějakého barevného režimu nálady. Lze také nastavit usínání například pomocí nočního režimu a Delta frekvenci mozkových vln.

Ne. Naše zařízení v žádném případě nenahrazuje standardní lékařskou/terapeutickou péči. Zařízení od firmy Sensortech nejsou lékařskými pomůckami. Ani nedáváme žádné konkrétní doporučení pro léčbu konkrétních nemocí. Máte-li pochyby zda zařízení používat, poraďte se svým lékařem. Více o vyloučení odpovědnosti ZDE.

Osoby s neurologickými poruchami náchylnými k migrénám nebo s epilepsií by zařízení neměly používat. Pokud trpíte jakýmkoli zdravotním problémem, důrazně doporučujeme, abyste se před použitím tohoto výrobku poradili se svým ošetřujícím lékařem.

Ano. Klinickou studii pro patentovanou světelnou modulaci naleznete ZDE.

Světelná terapie pomocí přístrojů od firmy Sensortech Inc. se ukázala přínosná v oblastech:

Posttraumatická stresová porucha (PTSD)
Deprese a vyhoření, sezónní afektivní porucha (SAD), chronická únava.
Nespavost
Závislost
Zotavení, reedukace, ergo terapie
Porucha pozornosti s hyperaktivitou (ADHD)
Úzkost, stres, duševní napětí
Chronická bolest, fibromyalgie
Paliativní péče
Labyrinthitis, tinnitus

Záleží pro jaké účely chcete zařízení používat. Jste-li například terapeut, chcete zařízení umístit, tak aby na něj viděl váš klient. Používáte-li světlo pro vlastní potřeby můžete jej umístit například na noční stolek k posteli nebo při práci k počítači. Jste-li vlastník jógového studia, můžete světlo umístit do předsálí nebo přímo do místnosti, kde cvičíte jógu. Lékařské ordinace mohou světla umístit například do čekárny. 

Ano, veškerá dokumentace včetně manuálu a aplikací pro mobil je v českém jazyku

Ano. Zařízení jsou vytvořená, jak pro profesionální použití, tak pro běžné použití v domácnostech. Pro zjednodušení práce slouží manuál, který je v českém jazyce. Zařízení jsou velmi intuitivní v používání. Můžete používat jak manuálně, viz. přepínání na spodní straně Sensolight (vhodné pro starší lidi), tak pomocí Bluetooth a aplikace v mobilu.

Ano. Děti většinou milují takováto zařízení pro svojí přirozenou hravost a krásu neustále se měnících barev.

Ne. Momentálně je tato technologie patentované světelné modulace světově unikátní a exkluzivní firmě Sensortech. Přístroje AVS (Audiovizuální stimulace), nazývané např. psychowalkman, fungují pouze s brýlemi, kdežto zařízení od firmy Sensortech působí jako volně stojící zařízení a díky velmi jemným pulzacím (bez stroboskopického efektu) a nízké světelné intenzitě (méně jak 100Lux) jsou vhodné i pro celodenní používání. Dalo by se říci, že je to homeopatikum mezi světly.

Zařídíme Vám výměnu skla/opravu za částku 500Kč.

Zatím dodáváme pouze do České republiky.

V případě jiných zemí než Česká republika si můžete zboží objednat přes tyto stránky distributora pro Evropu - sensolight.fr

Momentálně umožňujeme si objednat v rámci jedné objednávky pouze 3ks SensoLight nebo 1ks SensoSphere Classic Plus/Proffesional.

V případě, že se chystáte objednat větší množství. Kontaktuje nás prosím předem. Nabízíme zajímavé množstevní slevy.

Přijímáme platby kartou skrze platební bránu STRIPE, která umožňuje platit kartami VISA a MASTERCARD. Dále umožňujeme platit bankovním převodem. V neposlední řadě také umožňujeme platit dobírkou přímo při doručení zboží ať už v hotovosti nebo kartou. Viz. podmínky přepravní služby ZÁSILKOVNA.

V případě, že objednávka přesahuje hranici 20000 Kč, přijímáme pouze bankovní převod. SensoSphere Classic Plus a SensoSphere Professional lze hradit pouze bankovním převodem na účet.

V případě SensoLight trvá dodání po České republice 3 pracovní dny. Dodání realizuje zásilková služba ZÁSILKOVNA ať už dodání přímo nebo vyzvednutím ve výdejních místech. Více na se dozvíte zde

V případě SensoSphere Classic Plus a SensoSphere Professional trvá doba dodání 10-15 pracovních dní. Na aktuální dodací termíny u těchto dvou zařízení je potřeba zeptat se předem na adresu info@trueli.cz

Více informací najdete ZDE.

Pro společnost TrueLight, s.r.o je bezpečný průběh plateb a bezpečné zacházení s osobními údaji naprostou prioritou. Jako platební bránu používáme STRIPE, která je jednou z nejpoužívanější platební bran a splňuje nejvyšší bezpečnostní standardy. Více o podmínkách STRIPE ZDE.

Pokud si i tak nejste jistí, můžete využít platbu na dobírku a platit až při doručení zboží, třeba i v hotovosti. 

Pro ukládání osobních údajů používáme šifrované systémy, a tam kde je to možné i s dvou faktorovým přihlášením. Nakládání s daty se řídí veškerými platnými zákony a směrnicemi. Přečtěte si více o tom, jak zacházíme s Vašimi údaji ZDE.

Po přijetí objednávky Vám automaticky odešleme emailem potvrzení o objednávce a pokud jste rovnou zaplatili, tak obratem vystavíme fakturu. Dále Vás budeme informovat o průběhu vyřízení objednávky emailem nebo můžete sledovat ve svém účtu na stránkách www.trueli.cz.

ANO, fakturu vystavujeme obratem jakmile provedete platbu. Platíte-li kartou nebo přes Paypal, dostáváte fakturu obratem. Platíte-li bankovním převodem nebo dobírkou, dostáváte fakturu ihned po přijetí platby na náš účet.

TECHNOLOGIE OD FIRMY SENSORTECH POPRVÉ V ČR

Společnost TrueLight, s.r.o je distributorem zařízení pro terapii barevným světlem na bázi patentované technologie světelné modulace od společnosti SENSORTECH  ve Střední a Východní Evropě. Poprvé nabízí v České republice jejich vysoce výkonné přístroje spadající do oblasti wellness a celostního zdraví – Sensolight a Sensosphere. Sensortech se věnuje výzkumu a vývoji přístrojů na bázi světelné terapie již více než 30 let. Její přístroje působí na člověka komplexně a nastolují rovnováhu nejen na fyzické, ale i na mentální a emocionální úrovni.