Terapie světlem: Kompletní průvodce léčivou silou světla – kniha

Představujeme knihu od Anadi Martela Terapie světlem: Kompletní průvodce terapeutickými účinky světla a barev a jejich vlivem na naši fyzickou a psychickou pohodu.

Kniha zatím bohužel není dostupná v češtině, ale se svolením autora budeme překládat úryvky a publikovat zde na blogu.

Knihu můžete zakoupit například ZDE.

Stručný obsah knihy “Terapie světlem”: 

  • Sdílí vědecké výzkumy o tom, jak různé vlnové délky světla ovlivňují naše buňky, funkci mozku, spánkový režim a emoční stabilitu.
  • Zkoumá několik forem světelné terapie, včetně chromoterapie, helioterapie, aktinoterapie a fototerapie.
  • Vysvětluje, jak používat světelnou a barevnou terapii, maximalizovat přínosy slunečního světla a vyhnout se zdravotním rizikům nových světelných zdrojů, jako jsou kompaktní zářivky a LED diody.

Počínaje uctíváním slunce v pravěku a slunečními terapiemi ve starověkém Egyptě, Řecku a Indii bylo světlo odedávna spojováno se vznešeností, božstvím a léčením. Teprve nedávno jsme však začali chápat, jak mohou různé části světelného spektra, od infračerveného po ultrafialové, ovlivňovat naši fyzickou a psychickou pohodu.

Anadi se zabývá historickými, vědeckými a duchovními aspekty světla a jeho úlohou v energetické medicíně. Zkoumá vibrační povahu světla a interakci mezi světlem, biologií a vědomím. Ukazuje neuvěřitelné účinky světla na fyzický, energetický a kognitivní rozměr života a zkoumá několik forem světelné terapie, včetně chromoterapie (léčba barvami), helioterapie (léčba sluncem), aktinoterapie (léčba ultrafialovým zářením) a termoterapie (léčba infračerveným zářením). Podrobně popisuje, jak denně využívat světelnou terapii, získat optimální přínosy slunečního světla a vyhnout se zdravotním rizikům nového umělého osvětlení, jako jsou kompaktní zářivky a LED diody.

Autor kombinuje svůj vlastní třicetiletý výzkum s praktickými poznatky mnoha průkopníků fototerapie, s nimiž se setkal, a zkoumá vědecké studie o tom, jak specifické vlnové délky světla ovlivňují naše buňky a DNA, funkci mozku, spánkový režim a emoční stabilitu, urychlují hojení ran a jsou účinné při léčbě nemocí, včetně artritidy, mrtvice, Alzheimerovy choroby, Parkinsonovy choroby a poranění mozku a nervů. Autor zkoumá duchovní aspekty světla a vysvětluje, proč se aury a svatozáře používají k zobrazení mudrců a světců všech tradic, a odhaluje tak úzkou vazbu mezi světlem a vědomím.

Anadi zkoumá mnoho laserových, monochromatických, audiovizuálních a infračervených přístrojů určených k léčení nemocí a léčbě emočních poruch a odhaluje také slibné lékařské aplikace světla, které jsou v současné době ve vývoji, a vyzývá čtenáře, aby nejen ocenil složitost světla, ale také maximálně využil jeho terapeutické rozměry.

RECENZE knihy “Terapie světlem”:

“Povinná četba pro všechny, kdo se zajímají o světlo – začátečníky, odborníky, laiky, lékaře, učitele a vědce.” – Ray Gottlieb, O.D., Ph.D., děkan Vysoké školy syntonické optometrie.

“Rostliny využívají světlo efektivně. Proč ne lidé? Vzala by matka příroda strategii vyvinutou tak účinně pro rostlinnou říši a bezmyšlenkovitě ji promrhala, když stvořila živočišnou říši? Fyzik a dlouholetý prezident Mezinárodní asociace pro světlo Anadi Martel ve výstižné a krásně ilustrované knize autoritativně popisuje léčebné účinky světla komplexně a čtenářsky přístupně, počínaje podstatou světla a dávnou historií světelné terapie až po moderní, exponenciálně se rozvíjející oblast vědy a medicíny, která světlo využívá jako základ. Kniha je hojně poseta zvýrazněnými rámečky obsahujícími málo známá fakta a fascinující postřehy. Je radost ji číst. Vřele doporučuji.” – Gerald H. Pollack, Ph.D., profesor bioinženýrství na Washingtonské univerzitě.

“V této úžasně podrobné a krásně ilustrované knize Anadi důkladně zdokumentoval současný stav tohoto rychle se rozvíjejícího a velmi vzrušujícího oboru tak, jak to dosud nikdo neudělal. Sledujte Anadiho pozoruhodnou vědeckou a duchovní cestu při odhalování podstaty světla a jeho rozmanitých terapeutických aplikací. Najdete zde fascinující fyziku světla popsanou s přesností, kterou může poskytnout pouze fyzik, ale také s jasností, kterou může poskytnout pouze člověk se skutečnou láskou a vášní pro sdělování vědy způsobem, který může snadno pochopit každý. Vzhledem k tomu, že se blížíme k medicíně budoucnosti, všichni potřebujeme vědět, jak nám světlo a barvy mohou prospět. Ať už je pro vás světelná terapie novým nebo starým tématem, je to ta nejcennější, nejpříjemnější a nejaktuálnější kniha, kterou si můžete přečíst.” – James L. Oschman, Ph.D., autor knihy Energy Medicine: Vědecké základy

“. . . mistrovské dílo o nesčetných aplikacích barev a světla. Je potěšením číst ji pro všechny, kdo se zajímají o oblast světla a barev. Tato kniha je významným přínosem pro obor a cenným doplňkem každé knihovny.” – Larry B. Wallace, doktor medicíny, bývalý prezident Mezinárodní asociace pro světlo.

“Světelné terapie jsou brilantní, hvězda mezi knihami o světle. Je to povinná četba pro každého, kdo se zajímá o oblast světla – pro začátečníky, odborníky, laiky,lékaře, učitele a vědce. Zahrnuje nejširší spektrum informací o historických, vědeckých, léčebných a duchovních aspektech minulosti, současnosti a budoucnosti světla. . . . Velkolepý úspěch.” – Ray Gottlieb, O.D., Ph.D., děkan Vysoké školy syntonické optometrie.

“Důležitá kniha, která stojí v čele nového vědeckého paradigmatu v oblasti zdraví a pohody. Martel s hlubokým vhledem zkoumá, jak světlo leží v samém srdci našeho života, a nastiňuje účinky světla na zdraví, mozkové funkce, buněčný život a naši celkovou fyzickou pohodu. Představujeme vám knihu, která aktualizuje naše chápání fyzické reality – a jak z ní těžit. Světelné terapie změní náš pohled na lékařskou praxi. Světelná medicína je budoucnost, nyní. Dozvíte se v ní vše, co potřebujete vědět – buďte informováni!” – Kingsley L. Dennis, autor knihy Nové vědomí pro nový svět

“Světelné terapie jsou nejlepší knihou na toto téma, s jakou jsem se kdy setkal. Anadi Martel v ní popisuje VŠECHNY terapeutické techniky využívající světlo a barvy, které osobně zkoumal a s nimiž experimentoval. Anadi je také odborníkem na buddhistickou kulturu, což doplňuje jeho pojetí světla, které má tři aspekty: fyzický, energetický a aspekt vědomí.” – Daniel Asis, M.D., autor knihy Chromo-Psychoterapie.

“Anadi Martel napsal velmi poučnou knihu o světelných terapiích. Krásně ilustrovaným způsobem shrnuje a vysvětluje celé spektrum léčebných metod založených na světle a jejich široké využití. Tento svazek bude jistě velmi užitečný jak pro začátečníky, tak pro odborníky.” – Detlef Schikora, Ph.D., profesor přírodních věd a biofyziky na univerzitě v Paderbornu.

“Druh světla, který nám Anadi přináší, přesahuje rámec alternativní terapie; je to léčivá síla světla, která obnovuje soulad mezi fyzickým a emocionálním tělem s realitou duchovního Zdroje veškerého světla.” – Nishant Matthews, zakladatel Samassati Colortherapy

“Pro ty, kdo hledají hlubší pochopení toho, jak může světlo léčit naše životy, je tato aktuální kniha povinnou četbou.” – Pauline Allenová, ředitelka Sound Learning Center (Londýn)

Napsat komentář

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.